Solala Sommarkonsert - 18 juli
Sehen Sie wann immer Sie wollen, so oft Sie wollen
Jedes Alter • Musik • 1h 20 min

Även sommaren blir sig inte lik i dessa tider då vi vanligtvis brukar åka runt i Sommarsverige och sjunga för er i härliga lummiga miljöer. Men det ska inte hindra oss från att ge er en ordentlig sommarkonsert ändå! 

Följ med på vår LIVE-konsert som vi körde 18 juli, då vi satte oss mitt i grönskan och bjöd på sommarklassiker i kvällssolen!

Det blev blandade godbitar från vår repertoar och nya alster som vi längtat efter att få sjunga för er!


För åtta år sedan träffades tre vänner hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta. 


Publiken har via deras sångvideos från köket växt lavinartat under åren och har gått från köket till konserthusturnéer genom hela Sverige och har bland annat gjort mellanakten i finalen på Melodifestivalen 2018 och gästat Allsång på Skansen. De har släppt två studioalbum och 2019 släppte de också ”Solala: vol. 1”, en bok med deras arr, instruktioner till att göra ditt eget kökspercussion och mycket mer. 


I serien "Solala Sessions" gör de vokala köksversioner tillsammans med svenska artister. Samarbetet med Helen Sjöholm har hyllats av både kritiker och publik och deras video med Ted Gärdestads "Come give me love" visades närmare två miljoner gånger på bara några dygn.

YouTube-kanal: 

http://www.youtube.com/c/solalaofficial

Der Ersteller hat Kommentare deaktiviert