Foredrag om Kritisk Tenking (4K)
Sehen Sie wann immer Sie wollen, so oft Sie wollen
over-16 • Vorlesung • Die Gesundheit • 1h 31 min

Kritisk tenkning er helt sentralt for et fungerende demokrati og et opplyst samfunn. Men vår hjerne er flinkere til å skape «mening» enn til å finne sannheter. Og dette utnyttes både av tradisjonelle medier og sosiale medier til å engasjere oss - uten nødvendigvis å opplyse oss.


Du vil få en liten innføring i kildekritikk og selvkritikk gjennom bruk av eksempler fra både norsk og utenlandsk media som viser hvordan fakta kan feilrepresenteres, statistikk kan misbrukes, og frykt brukes til å konstruere falske kriser. Blant annet om innvandring/kriminalitet, medisinsk forskning/helsenyheter, pandemi/vaksiner, ytringsfrihet, samt mer «banale» ting som «kjedebrev» og saker som deles ukritisk i sosiale medier. 


Du får også med deg en del verktøy til hvilke spørsmål du bør stille deg selv i møte med en spennende nyhet, og hvordan du kan faktasjekke påstander.


Foredraget er delt opp i flere segmenter om media, sosiale medier, falske eksperter, dårlig forskning, og ikke minst litt om hvorfor vi ikke kan stole på våre egne sanser og hvordan hjernen konstruerer vår virkelighetsopplevelse.


NB: Dette foredraget kan kun kjøpes til personlig bruk. For bruk av bedrifter, skoler, organisasjoner eller andre større grupper kan dere ta kontakt for pristilbud.


I tillegg til at dere kan få pris på kjøp av videoen, kan jeg også tilby live foredrag via nett eller ved besøk hos dere. Se min oversikt over tidligere kunder (ca 130 i inn- og utland).

Der Ersteller hat Kommentare deaktiviert