Sarah Dawn Finer

Music
Sarah Dawn Finer är aktuell med nya EP:n " Songs For Comfort" , nya singeln "Be Gentle", sin intervju podcast "Talk to me", och som jurymedlem i "Talang"

Sarah har som skivartist och låtskrivare sex guldsäljande soloalbum med album och singelettor bakom sig. Samt många framgångsrika soloturnéer med hitlåtar både på svenska och engelska. Hon har samarbetat som låtskrivare och artist med några av de största i Sverige genom åren på duetter och co-writes, och även skrivit låtar till filmer och andra artister.


Hon har sjungit på de största galorna, för kungligheter och för över 200 miljoner människor i ”ESC" finalen 2013. Efter att hon hade etablerat sig som en av våra mest folkkära musikartister genom att bygga sin egen publik, så har hon också skördat framgångar som hyllad programledare för några av Sveriges största musikprogram, såsom t.ex ”Melodifestivalen” och ”Så ska det låta”, tre gånger vardera. Hon har också hyllats som skådespelerska på både scen i t.ex "Cabaret" och skärm, i så väl drama och musikal, som humor.


Sedan december 2019 är Sarah dessutom egen skivbolagsboss och just nu aktuell med EP:n "Songs For Comfort" den första i en serie av "Songs of..." som ges ut via hennes egen label. Hon har även blivit konsertproducent samt jobbar mycket för att tillsammans med olika musik- och kulturorganisationer för att bidra till pandemins påverkan gällande den svenska musikscenen, bland annat i och med projektet "Don't Stop The Music".