Alex Riel and Friends / Drumheads

Alex Riel and Friends / Drumheads

Summer Jazz fejre trommelegenden Alex Riels 80 års fødselsdag, hvor Alex Riel over aftenens koncert præsenteres i en bred vifte af musikalske relationer, der tilsammen udgør et portræt af den levende legende, som Danmarks i dag vel nok vigtigste jazzikon for længst er blevet.

80 års-fødselaren Alex Riel har om nogen været vidt omkring i det musikalske landskab. Fra at være en af de mest centrale figurer i dansk jazz bl.a. som rockstjerne i beatrock-orkestret Savage Rose bevægede Alex sig også rundt på den internationale musikscene og turnérede vidt omkring i Europa og i USA med de største jazzikoner fra Stan Getz og Dexter Gordon til Dizzy Gillespie og Bill Evans Monica Zetterlund mm. For selv senere at blive et idol for efterfølgende rock og popmusikere.

I Alex Riels univers møder vi de tre danske trommeslagere der nok står Alex’ hjerte nærmest. Tre trommeslagere, der alle både står i gæld til Alex, men som i dén grad har placeret sig centralt ikke bare på den danske musikscene, men også internationalt. Der er således skabt et unikt rum for en udveksling af rytmer og grooves, klange og bevægelse, det hele bundet sammen af organist Dan Hemmer.

Lineup: Marilyn Mazur, Alex Riel, Stefan Pasborg, Birgit Løkke, Dan Hemmer

Sted: Prøvehallen